Χρήσιμες Πληροφορίες

Στην Αφοι Θεοδώρου ΕΠΕ θεωρούμε ότι η καλύτερη πληροφόρηση των πελατών για τα ανδρικά υποδήματα, γύρω από τα οποία δραστηριοποιούμαστε, είναι προς το συμφέρον όλων, για αυτό και παραθέτουμε κάποιες βασικές, απαραίτητες πληροφορίες:

  • Σήμερα λόγω της παγκοσμιοποίησης πάρα πολλές επώνυμες εταιρείες κατασκευής υποδημάτων έχουν μεταφέρει την παραγωγή τους σε χώρες με χαμηλό κόστος. Οι ανωτέρω εταιρείες επιλέγουν είτε να διατηρούν δικά τους εργοστάσια σε αυτές τις χώρες (Ανατολική Ευρώπη, Βορ. Αφρική, Άπω Ανατολή, Λατιν. Αμερική) είτε να κατασκευάζουν τα προϊόντα τους σε εργοστάσια που λειτουργούν αποκλειστικά για αυτές τηρώντας απόλυτα τις προδιαγραφές τους. Συνεπώς τα προϊόντα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με αντίστοιχα, ανώνυμα διακινούμενα προϊόντα της ίδιας προέλευσης.
  • Τα δερμάτινα υποδήματα όντας κατασκευασμένα από φυσική πρώτη ύλη μπορεί να επηρεαστούν απο το περιβάλλον δηλαδή ξεραίνονται, τσαλακώνονται κλπ. και ως εκ τούτου χρειάζονται περιποίηση (βλ. οδηγίες συντήρησης).
  • Υπάρχουν πολλά είδη δερμάτων κατάλληλα για χρήση ως επανώδερμα σε υποδήματα (από μοσχάρια, αρνιά, κατσίκια, ελάφια, βουβάλια κα.). Κάθε είδος δέρματος έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά και ιδιότητες, κάτι που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψιν κατά την αγορά των υποδημάτων μας.
  • Τα αφοδράριστα υποδήματα των οποίων η βαφή είναι φυσική ενδέχεται να ξεβάψουν εσωτερικά εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που αναπτύσσονται ιδίως το καλοκαίρι. Σε αυτό παίζουν σημαντικό ρόλο και οι σωματικές εκκρίσεις (ιδρώτας) που συχνά το επιτείνουν.
  • Τα υποδήματα με ραμμένη σόλα εξωτερικά ενδέχεται να απορροφήσουν νερό ή υγρασία κατά την βροχή. Βεβαίως δεν καταστρέφονται, όμως χρειάζονται ειδική περιποίηση.
  • Τα υποδήματα με συνθετικές σόλες εμφανίζουν διαφορά στο προσδόκιμο ζωής τους, στην συμπεριφορά τους σε ζέστη-κρύο καθώς και στην αντοχή τους σε διάφορα χημικά.

Τα θέματα αυτά δεν εξαντλούνται εύκολα οπότε για οποιαδήποτε τεχνική πληροφορία γύρω από τα είδη μας θα χαρούμε να σας απαντήσουμε είτε τηλεφωνικά είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.